Cibulková prehrala vo štvrťfinále dvojhry v Ríme s Na Li

18.05.2012 Celý región

Rím 18. mája (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková neuspela vo štvrťfinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Ríme (dotácia 2,166 milióna dolárov). Ako nasadená štrnástka prehrala s osmičkou "pavúka" Číňankou Na Li v dvoch setoch 1:6 a 6:7 (4). Cibulková doplatila v dueli proti úradujúcej šampiónke Roland Garros na príliš veľké množstvo nevynútených chýb. Z areálu Foro Italico si odnáša prémiu 44.250 dolárov a 225 bodov do svetového rebríčka WTA.
Cibulkovej vôbec nevyšiel úvod zápasu s Na Li, keď dvakrát stratila vlastné podanie a jej súperka si vybudovala náskok 4:0. Slovenka síce odvrátila hrozbu "kanára", no Číňanka dotiahla úvodný set do úspešného konca. Na Li kvalitne podávala, hrala trpezlivo od základnej čiary a pri dlhších výmenách často zakončovala víťaznými bekhendovými longlajnami.
V druhom dejstve Na Li po dvoch brejkoch odskočila Cibulkovej na 5:1. Slovenka v ďalších minútach zabojovala, vyrovnala na 5:5 a vynútila si tajbrejk, no v skrátenej hre ťahala za kratší koniec. Na Li premenila za stavu 6:4 v poradí druhý mečbal a upravila vzájomnú bilanciu so slovenskou jednotkou na 3:0. V sobotňajšom semifinále nastúpi proti Američanke Serene Williamsovej, ktorá v tomto roku na antuke ešte neokúsila trpkosť prehry.

dvojhra - štvrťfinále:
Na Li (8-Čína) - Dominika CIBULKOVÁ (14-SR) 6:1, 7:6 (4)
 

Vyberte región